top of page

OVER JAAP

Hoewel Jaap al tijden in de buitendienst werkt, begon het te kriebelen. Hij wilde iets meer doen. Iets meer betekenen voor anderen. Coachen ligt hem aan het hart en ligt dicht bij wat hem echt raakt.

 

Want hoewel Jaap al 33 jaar getrouwd is, twee prachtkinderen heeft en sinds kort opa is van zijn eerste kleinkind, is daar een lange weg aan vooraf gegaan.

‘Toen ik 3 jaar oud was, begon voor mij een leven waarin ik van pleeghuis naar pleeghuis ging. Mijn ouders konden niet voor mij zorgen. Je kunt je voorstellen welke impact zoiets heeft. Ik liep een enorme deuk op in mijn zelfvertrouwen en moest leren hoe ik op mijn manier overleefde. Dat heeft tot ver in mijn leven zijn sporen nagelaten. Dat ging zelfs zo ver dat ik op mijn 29e een maagzweer had van alle angst die ik had opgekropt. Toen ben ik begonnen met allerhande therapieën.’

 

Doordat Jaap zelf een gevulde rugzak heeft en weet hoe lastig het is om die eerste stap te zetten naar therapie, wilde hij iets extra’s doen. Iets vanuit zijn eigen kracht: ‘praten’. ‘Ik heb geen universitaire studies afgerond, maar ik weet dat ‘praten’ mijn leven gered heeft. En nu kan ik door te praten met mensen, wellicht ook iets voor hen betekenen. Op zoek naar hun kracht door positieve coaching en hen in die kracht zetten.

 

'Ik geloof dat er in ieder mens iets moois schuilt wat het verdient om aan het licht te komen.’

JaapLemmens.jpg

DE GELDERLANDER - 2 AUGUSTUS '21

jaapLemmens_krant.jpg
bottom of page