top of page

BOKSEND OPVOEDEN

Boksend Opvoeden; een andere vorm van coachen.

Vanaf maart bied ik een nieuwe vorm van therapie aan: Boksend opvoeden. Een vorm van coachen die ik aanbied aan kinderen en jongeren, maar die voor volwassenen, gezinnen en scholen ook zeker een uitkomst kan bieden.

Wat houdt het in?

Met Boksend Opvoeden gaan we niet écht boksen. De leerling leert de basis van de sport wel, maar er wordt niet gebokst op het lichaam. Door middel van de sport leer ik kinderen, jongeren en iedereen die wil om steviger in hun schoenen te staan. Daarbij leer ik je om beter met emoties om te gaan, jezelf te uiten of om beter met anderen om te gaan. Boksend opvoeden is dus een weerbaarheidsctraining waarbij kinderen en jongeren uiteindelijk beter met hun emoties, frustraties en onzekerheden kunnen omgaan én dit meteen thuis en op school kunnen toepassen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Met de training Boksend Opvoeden krijg je 5 lessen. In die 5 lessen krijg je niet alleen basis bokslessen, maar worden deze ook gekoppeld aan een doel. Bijvoorbeeld beter met je woede leren omgaan. Dit doen we door middel van boksspellen en opdrachten. Ook werken we tijdens de training met leerkaarten en hartslagkaarten. Die hartslagkaarten gaan niet écht over hoe hoog je hartslag zit, maar om hoe spannend je iets vindt en of dit een moment is waarop je gewoonlijk boos zou worden. De vraag is dan bijvoorbeeld: ‘zit je hartslag nu op 25, 50, 75 of 100 procent?’ Waarbij 100 procent het ultimatum is voor het kind of de jongere. Met die kaarten leer je herkennen wat er op zo’n moment gebeurt en kunnen we niet alleen voor dat moment, maar ook voor thuis of op school afspreken wat je voortaan kunt doen als dit moment zicht aantoont. Bijvoorbeeld je even afzonderen en tot rust komen.

Ook wordt er met heldere grenzen gewerkt tijdens de training. Er worden meteen afspraken gemaakt waar iedereen zich aan dient te houden. Als ik STOP zeg, zal iedereen stoppen en kijken welke opdracht we nu gaan uitvoeren. Als ik zeg BREAK, wordt er pauze gehouden en even nagegaan waar je in je emotie zit en waar je behoefte aan hebt. Verder beginnen we iedere les met een boksgroet. Dit is een teken voor het kind om vanaf dat moment naar zichzelf en de ander te kijken en in de flow van de les te komen. Het is een duidelijke start en overgang.

Tijdens deze trainingen is er ook één les waarbij er met een familielid wordt gewerkt, zodat deze ook meekrijgt wat het kind of de jongere leert en dit mee kan nemen in hoe er thuis met situaties wordt omgegaan.

Door deze lessen wordt het kind als snel zelfbewuster, zelfverzekerder én kan het beter met prikkels uit de omgeving omgaan.

Pedagogisch verantwoord

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat boksen (en andere vechtsporten) geliefde sporten zijn onder kinderen die het om verschillende redenen iets moeilijker hebben. Vechtsporten bieden de mogelijkheid om weerbaarder te worden meer zelfvertrouwen te krijgen maar ook om agressie te beteugelen. Ook wordt door onderzoek bevestigd dat juist het boksen zorgt voor een stevigere basis in de samenleving. Wil je meer informatie? Download dan de handout over Boksend Opvoeden.

Het maakt je niet alleen emotioneel weerbaarder maar ook nog eens fysiek sterker. Je merkt door het bewegen wat emotie met je lichaam doet én je merkt hoe sterk je lichamelijk eigenlijk bent. Juist met opgroeiende kinderen die onzeker zijn over het veranderende lichaam kan dit een mooie stap zijn naar meer zelfverzekerdheid. En precies dat is de filosofie achter Boksend Opvoeden. Binnen de opgestelde opdrachten en kaders leren de kinderen zichzelf kennen en hun eigen kracht.

 

Maar ze leren ook respect hebben voor de grenzen van de ander en zo leren ze ook de ander zien voor wie hij of zij is. En daarbij zijn ze dus ook gezond bezig met het eigen lichaam.

Wat ik aanbied

Ik bied verschillende trainingen aan. Deze kun je individueel volgen of in groepsverband. Het groepsverband kan zowel in gezinsverband zijn als een groep van een sportschool, basisschool of middelbare school.

In de trainingen gaan we aan de slag met dingen waar je onzeker over bent of gedrag dat je wilt veranderen. En leer

ik je hoe naar je eigen lichaam te luisteren. Dit wordt gehouden in de sportschool Fit to All in Herveld.

In een training van 5 lessen gaan we hiermee aan de slag. Aan het eind van de training ontvang je een certificaat Boksend Opvoeden. Tijdens de 5 lessen vindt er constant terugkoppeling naar bijvoorbeeld de ouders plaats. Of naar het individu zelf. Ook vinden er een intake en outtake plaats.

De prijs van de training vind je onder het kopje tarieven. Lees je dit nu als volwassene en spreekt dit je aan? Bel of mail vooral, dan maak ik een programma op maat waardoor ik jou ook beter in je kracht kan zetten door middel van boksen.

 

Wat leer je?

* Fysieke ontspanning

* Omgaan met gedachtes
* Plezier maken en genieten

* Stevig staan
* Sociale vaardigheden
* Zelfvertrouwen vergroten
* Fysieke ontspanning
* Eigen grenzen aangeven
* Beter te focussen

* Weerbaarder worden

Boksend Opvoeden is geaccrediteerd en opgenomen in het aanbod 'Stichting Keurmerk Beroepsscholing'. SKB al jarenlang voor beoordeling van de kwaliteit in het veld van accreditatie van de psychosociale opleidingen en scholingen. www.stichtingskb.nl Meer info over het weerbaarheidsprogramma: www.boksendopvoeden.nl

16474379725011074826166865234816.jpg
16474379318527357034891466325639.jpg
16474380340722642503735853068718.jpg
16474380061006001380114568560132.jpg

TARIEVEN

16474379318527357034891466325639.jpg

groepstraining (max. 5 kinderen)

BOKSEND OPVOEDEN

 •  intake gesprek met ouders en kind             

 • 5 coachingsessies samen met kind ( 50)          

 •  5 coachingsessies met kind (50 min).              

 •  laatste sessie met ouder(s).                              

 •  gebruik materialen.                                           

 •  ontvangst certificaat.                                        

 • 8 - 16  jaar.                                                                                                                         

                Leer vanuit je eigen kracht te       

                    denken en te handelen.


Kosten  199,00
per deelnemer

16474379725011074826166865234816.jpg

1 op 1 training

BOKSEND OPVOEDEN

16474380061006001380114568560132.jpg

1 op 1 training

WEERBAARHEID

  Kosten start traject   479,00
Vervolg lessen per les  89,00

 •  intake gesprek met ouders en kind             

 • 5 coachingsessies samen met kind ( 50)          

 •  5 coachingsessies met kind (50 min).              

 •  laatste sessie met ouder(s).                              

 •  gebruik materialen.                                           

 •  ontvangst certificaat.                                        

 • 8 - 16  jaar.                                                                                                              

                Leer vanuit je eigen kracht te       

                    denken en te handelen.

  Kosten start traject  479,00
Vervolg lessen per les 89,00

 •  intake gesprek met ouders en kind             

 • 5 coachingsessies samen met kind ( 50)          

 •  5 coachingsessies met kind (50 min).              

 •  laatste sessie met ouder(s).                              

 •  gebruik materialen.                                           

 •  ontvangst certificaat.                                        

 • 8 - 16  jaar.                                                                                                                    

                Leer vanuit je eigen kracht te                                denken en te handelen

boksendopvoeden logo fc-04 (1).png
bottom of page